Na muške Mmmoje

streda, marca 15, 2017


Šikovná, nadaná, so šarmom a štýlom. Taká je Martina Mikytová. Zakladateľka vlastnej autorskej značky. Ako to už býva pravidlom, tvoriť začala po narodení prvého syna Edgarda. V roku 2016 sa stala mamou už aj synčeka Bernarda a zároveň sa oficiálne "narodilo"  jej tretie dieťa, Mmmoje. Za krátky čas si vybudovala jedinečnú a neopakovateľnú značku, ktorá má príbeh a dušu. V každom Martinkinom výtvore cítiť lásku, ktorú do svojej tvorby táto úžasná dvojnásobná mamina dáva. A práve preto je tak obľúbená a má úspech. 


 A ako vznikla značka Mmmoje?

 Tak ako aj mnohé iné mamy, aj Martina našla to "svoje" pracovné naplnenie počas materskej dovolenky. Začala šiť pre prvorodeného synčeka a neskôr realizovala svoj koníček už aj na objednávku. Martinka sa nechala niesť osudom a začala si plniť svoj sen.

Martinku sledujeme od začiatku je tvorby na instagrame a jej progres je neskutočný. Laťku svojej originality posúva vždy vyššie a vyššie.

Keď sa povie  Mmmoje, každému ako prvé napadnú hniezda pre bábätká z krásnych dizajnových látok. Hniezda na spanie nešije už len pre maličké bábätká. Na svoje si prídu aj väčšie deti. Prvé maxi hniezdo vzniklo pre Fanynku. 4 ročné dievčatko, ktoré náhle ochorelo. Prešlo si mnohými operáciami a dlhú dobu pobudlo v umelom spánku.

"Na bolest užívala léky, na kterých si vytvořila závislost. Když je už nepotřebovala, měla zlé sny a halucinace - odvykací kůra je náročná. Moc toho nenaspala, a tak její maminku napadlo - ušít jí hnízdo. Pro pocit bezpečí, který ji chyběl". A ono to pomohlo!"

Dve Mmmoje maxi hniezda darovala Martinka do Pražskej nemocnice, pre všetky deti, ktoré si tým čím Fanynka musia prejsť tiež. Mmmoje hniezda dnes nájdete už aj v Martinkiných autorských látkach s krásnymi motívom "indiánske zvieratká".


Dopracovať sa ku vlastnej autorskej látke je občas beh na dlhú trať. Martina rada tvorí neplánovane. Keď má chuť a kľud, maľuje a vtedy ide všetko akoby samo a ľahšie. Potom nastupuje práca jej "Jakoubka" (partnera a otca jej detí), ktorý to musí dať do podoby vhodnej na tlač. No a na rad prichádza fabrika v Čechách. Mmmoje značka podporuje veľmi rada, ak sa to dá, český trh.


Produkty Mmmoje sa rozrastajú do krásy. Autorské ilustrácie, ktoré sú detské, naivné, môžete nájsť už aj na plagátoch na stenu, či vankúšoch. Taktiež vás pod touto značkou potešia detské deky, podložky, girlandy, odznaky, leporelá, obliečky či zavinovačky. Nezabúda sa ani na štýlové mamičky, pre ktoré Martinka šije perfektné bavlnené, pohodlné šaty a aj malým parádniciam sa niečo ujde. 

 
Linoryt je ďalšia činnosť, ktorá Martinku veľmi baví. Celý proces od náčrtu na lino, až po plagát je zdĺhavejší, no výsledok stojí za to. Kolekcia linoryt sa volá MATKA a je určená do detskej izby, ale aj do obytných priestorov pre dospelých. 

A brošne! Videli ste ich? Sú neskutočné! Vznikli v spolupráci so značkou FOP. Stoji za ňou talentovaný akademický maliar Jirka, ktorý je Martinkiným kamarátom. Ukázal jej jeho linoryty. Boli nimi maličké obrázky zvieratiek, ktoré sa jej zapáčili a napadla jej myšlienka, že by z nich boli krásne brošne. Slovo dalo slovo a vznikli čarovné brošne malých mopslíkov, potkanov, srniek, jelenčekov, chrtov, vtáčikov či surikatov.

Značka Mmmoje je výnimočná aj tým, že si potrpí na kvalitný materiál. Všetky produkty sú vyrobené z látok, ktoré majú atest pre deti do 3 rokov. Martina chce pre deti len to najlepšie a práve rieši to, aby všetky výrobky, ktoré ponúka, mali známku kvality, ktorá bude zárukou toho, že sú šité z tých najlepších látok.

                               
A aké má Mmmoje jarné novinky?

Kolekcia Sen Kráľa

"Hlavnim hrdinou je Srnčí král Ethien. Mladý čerstvě korunovaný král se dá na cestu za poznáním. Ještě neví co hledá. Na své cestě pozná mnoho nových kamarádů a zažije spoustu příběhu, které se odráží v leporelu, látce, polštářcích, plakátech."
Pôvabný Ethien
Mäkkučká zavinovačka s motívom kolekcie "Sen kráľa."
mmmoje leporelo
V tejto prekrásnej kolekcii majú svoje miesto aj detské tričká, ktoré budú zakončením čarokrásneho príbehu o Ethienovi. Sú vhodné  pre deti od 3 rokov, z biobavlny s autorskou ilustráciou Mmmoje . 


Príbeh z kolekcie Sen kráľa, dovedie do šťastného konca taktiež jedinečný porcelánový set, ktorý každú chvíľu nájdete v ponuke Mmmoje. Bude to miska, tanier a pohár s autorskou ilustráciou.

Mmmoje je česká značka z Kromeříža, ktorá môže bez okolkov konkurovať tým zahraničným. Má svoj jasný príbeh a ideu. Vie čo chce. Je tvorená s nadšením. Je milá, snová a láskavá. Ma svoj rukopis a otvára dvere do fantázie. A to je v dnešnej dobe krásne - vedieť snívať s otvorenými očami.
    " 30 let jsem dělala práci, která mě až tak nebavila a ted zpětně vidím, jak jsem se hledala."
A veruže si sa milá naša Martinka našla! Držíme ti palce a sme v očakávaní, čo všetko dokážeš a kam až siaha tvoja úžasná predstavivosť a talent.


Mmmoje nájdete:


Ak sa o Martinke chcete dozvedieť viac, o tom, aká je mama, čo má rada, alebo aká hudba sa jej páči, môžete si s ňou prečítať rozhovor z minulého roku na Slivníkovskom blogu.

Pár super kúskov od Mmmoje vlastníme aj my dve. Plagáty, brošne, detské odznaky, hniezdo, vankúše. Nemohli sme im odolať a pýšime sa nimi. :-)

Martinku a jej Mmmoje môžete osobne stretnúť aj na prvom Bratislavskom detskom evente Kid. Detský shop up, kde veľmi rada prijala pozvanie. Tešíme sa na ňu!


Barby a Mimi




You Might Also Like

1 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ