Na muške detská kniha Nakresli si príbeh

piatok, marca 03, 2017

Koľko času denne venujeme svojim deťom? Naozaj aktívne, cielene, keď sme zameraní len na ne. Neťukáme pri tom do mobilu, či počítača. Najkrajšie strávený čas s našimi ratolesťami je pre nás dve aj pri čítaní kníh. Máme svoj večerný, čítací pred spánkový rituál. Sú to jedinečné okamihy, na ktoré sa tešia nie len naši krpci, ale priznávame, že aj my. Milujeme detské knižky. Milujeme ich čítať. Milujeme ich vôňu a to, že sa prostredníctvom nich, vraciame späť do detstva.




Ako vznikla kniha Nakresli si príbeh?



Nakresli si príbeh nie je klasická detská knižka. Mladý čitateľ sa v nej stáva jej spoluautorom. Nenájdete v nej typické ilustrácie ako v bežných knihách. Po prečítaní príbehu si dieťa totiž rozprávku nakreslí samo podľa seba. Tak ako to vidí a vníma. Rozvíja si tak predstavivosť a každá knižka sa tak stáva jedinečnou a originálnou. Presne takou, akou ju dieťa túži mať. A čo je na nej ešte ojedinelé? V závere každej rozprávky nájdete ponaučenie, ktoré vhodnou formou pre deti, rozvíja ich cnosti. A či vás vaša dcérka, či syn počúvali pozorne, zistíte pomocou otázky, ktorú mu prečítate po dokončení príbehu.


Detskú knihu Nakresli si príbeh tvorí  12 príbehov so zvieratkami s ponaučením: 

  1. Mačička Tánička ponaučenie: Na svete je veľa ľudí, ktorí ti povedia, že to    nezvládneš. To, čo musíš urobiť, je otočiť sa a povedať: Tak sa pozeraj!
  2. Opica Alica ponaučenie: Konaj dobro a dobro sa ti vráti.
  3. Panda Vandaponaučenie:  Nemôžeš očakávať, že sa niečo zmení, ak budeš robiť stále to isté.
  4. Kapor Karolponaučenie: Iba mŕtva ryba pláva s prúdom.
  5. Maco Lacoponaučenie: Nebojme sa rásť pomaly. Omnoho horšie je nerásť vôbec.
  6. Pes Rex - ponaučenie: Ťažké časy vždy odhalia skutočných priateľov.
  7. Sloník Tomíkponaučenie: Ak sa ľudia nesmejú z vašich snov, potom vaše sny nie sú       dostatočne veľké.
  8. Zajo Kajo –  ponaučenie: Život je príliš krátky na to, aby sme stále na niečo čakali.
  9. Zebra Petra –  ponaučenie: Musíš cez to prejsť a je jedno aké ťažké to bude.
 10. Žabka Katkaponaučenie:  Prekážky sú len tak veľké, aké dovolíme aby boli.
 11. Včielka Bejka ponaučenie:  Rodina je na prvom mieste.
 12. Bobor Igor –  ponaučenie: Robte to, čo vám srdce hovorí, že je správne. Kritizovať vás budú tak či tak.

Dĺžka príbehov a veľkosť písma je prispôsobená detskému čitateľovi. 




Knižku sme testovali doma, a taktiež sme jednu venovali do škôlky v Dunajskej Lužnej.








Za týmto krásnym projektom stojí Matej Zámečník. Sympatický mladý muž, ktorý sa k nemu dostal náhodou. Jeho kamarátka Andrea Daubnerová písala knihu a poprosila ho o pomoc. Hľadala šikovného grafika, ktorý by knihe vdýchol dušu. Matej v tom čase začínal v rečníckom klube. Jeden z jeho prejavov bol na tému "Motivuj svoje publikum". A tak mu v hlave skrsla myšlienka, napísať niečo motivačné aj pre deti. Matej si od malička rád vymýšľa, píše a tvorí. Chce, aby tu po ňom niečo ostalo. Niečo na pamiatku. A presne o to ide aj v jeho knihe. Túži, aby si rodičia s deťmi čítali, aby spolu kreslili. Jednoducho aby spolu trávili čas. V dnešnej uponáhľanej dobe, kde hrajú prím tablety, mobily a televízor, nemajú deti potrebu rozvíjať svoju predstavivosť. Všetko je im podané ako na tanieri a len pasívne nasávajú informácie. A preto čoraz viac detí má na základných školách problém čítať s porozumením. Matej sa to prostredníctvom svojich príbehov snaží zmeniť. Túži aby rodičia prostredníctvom knihy z edície "Nakresli si príbeh" prejavovali záujem o to, čo ich dieťa kreslí a ako vníma svet.



 Naučte svoje deti pomocou príbehu, ako byť lepšími ľuďmi. 



Maxim Gorkij raz povedal: " Za všetko čo je vo mne dobré, vďačím knihe". A mal pravdu.  Prostredníctvom spoločného čítania akejkoľvek knihy si s deťmi rodič buduje vzťah, rozvíja jeho schopnosti a fantáziu. Kniha Nakresli si príbeh ponúka aj čosi navyše. Je ním ponaučenie, ktorým dieťa rodič vychováva a vedie ho ku správnym životným hodnotám. Matejovi želáme so šírením tejto krásnej ušľachtilej myšlienky veľa sťastia a úspechov. :-)






Viac informácií o knižke sa dozviete na:

Web: www.nakreslisipribeh.sk/  (kde si ju môžete aj zakúpiť) 


Barby a Mimi 







You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ