Na dráte Miroslava Dobiš Michalková

piatok, septembra 08, 2017

Mirka je usmievavá charizmatická žena, manželka, stylistka, módna redaktorka a blogerka, ktorá sa nám prihovára z blogu Fashionspy. Baví ju všetko čo robí, teší sa zo života a  momentálne sa jej dni točia okolo dvoch malých nezbedníkov Matiasa a Bruna. 

 A aká je Mirka?  Uvarte si kávu, vyložte si nohy na stôl a pokecajte si spolu s nami.



 Mirka, môžeš byť taká krásna? Ako sa máš, aké ste mali leto?
- Jeej, ďakujem za kompliment! No, som aká som, moc sa teda neriešim, nie je totiž pri deťoch čas. A leto sme mali úžasné! Na letnú dovolenku sa chystáme v polovici septembra, takže bude aj dlhé.       


Si štýlová žena, mamina. V oblasti módy sa pohybuješ ako ryba vo vode. Pod tvojou taktovkou vznikli mnohé projekty, módne editoriály, rubriky v popredných life-stylových magazínoch. Od kedy si sa začala zaujímať o módu ako takú?
- Čo si pamätám, tak to bolo už na základnej škole. Asi tak v druhej triede kedy sme so spolužiačkou začali šiť oblečenie na barbie a predávali ho za haliere spolužiačkám. Už vtedy to dosť dobre vynášalo. (smiech)


Tvrdíš, že móda a štýl spolu nesúvisia. Módne trendy sú jednoducho tiež len biznis. To je to, keď sa pozrieme na ženu, ktorá má na sebe tie najmodernejšie vychytávky, no niečo nám na nej chýba?  
- No presne o tom to je. Chýba nám na nej ten štýl, lebo ten sa nedá kúpiť.


Si maminou Matiasa a Bruna. Zmenil sa tvoj šatník a pohľad na módu, odkedy si sa stala mamou?
- Ani nie. Akurát sa môj šatník prispôsobil situácii a tak napríklad nenosím topánky na nebezpečne vysokých podpätkoch, alebo vysoké upnuté goliere, keďže stále kojím na požiadanie.  


To, že sa žena stane matkou, neznamená, že má chodiť neupravená v rozťahanom tričku. No nie vždy si na seba matky nájdu čas. To pozná každá z nás. Čo by mala mať ale každá mamina v šatníku, aby vyzerala super aj po prebdenej noci (lebo rastúce zuby, lebo koliky, lebo len tak). (smiech)...okrem veľkých slnečných okuliarov?
- Slnečné okuliare sú nejlepší očný make-up a tak patria do povinnej výbavy nevyspatej matky. HA-HA. Teraz vážne. Dôležité je pravidelne robiť inventúru šatníka a mať tam len to čo aj reálne nosíte. Takže ak ste na materskej dovolenke, nemajú tam visieť flitrové veci, ani puzdrové pracovné LBD (littleblackdress) lebo len zavadzajú. Ak máte kvalitný a nadčasový základ vždy si máte čo obliecť a môžete nekonečne kombinovať. Medzi tie základné kúsky patrí kvalitný kabát, trenčkot, sadnúce džínsy, biele košele, kašmírový sveter, pásikavé tričko, slnečné okuliare, kabelka, tenisky (conversy napr.) a zimné čižmy bez podpätku. Ak toto nemáte v skrini zbytočne Vám tam visí ďalších 100 ks.

Vieme sa my, slovenské matky pekne obliecť? Je niečo, čo ti doslova trhá zrak? (smiech)
- Určite aj mamy sa vedia veľmi pekne obliecť. Ja si veľmi všímam ženy okolo mňa a fascinujú ma najmä také, ktoré od prírody nie sú „dokonalé“ ale dokážu to vyrovnať práve tým štýlom. Je ich málo, ale predsa existujú! Maximálne mi trhá zrak keď ženy nie sú ženami a pobehujú po ihrisku v outdoorových funkčných bundách, v lete v kožených športových sandáloch, resp. naopak tie, ktoré si ženskosť mýlia s umelosťou. Také dokážu nosiť pripnuté dlhé vlasy iného odtieňa, trblietavé gélové nechty, či mihálnice XXL a sú dopichnuté kade-tade. To je fakt zlé! 
Myslím si, že žena by mala pracovať len s tým čo jej nadelila príroda a to zveľadiť a vylepšovať.



Mirka, ty aj úspešne bloguješ a podporuješ  slovenských tvorcov detského oblečenia. Čo je pre teba pri výbere oblečenia pre svojich malých zbojníkov najdôležitejšie, okrem toho, že to musí vyzerať super? Si v tomto praktická mamina?  
- Ja som úplne praktická mamina. Matias je vo veku kedy neposedí a chodí výhradne v teplákových kompletoch. Denne ho musím aj 3x prezliecť, lebo čistý dlho neostane. Keď si „uletím“ na nejakom krásnom (no často aj nepohodlnom) outfite tak ho musím doslova uprosiť aby si ho nachvíľku obliekol.


V jednom zo svojich nedávnych postov si sa rozhovorila o tom, že po druhom pôrode si viac uvoľnenejšia a že sa riadiš už viac svojím pocitom a intuíciou. Dobré mienené internetové rady už nečítaš. Aj ty zvládaš popri dvoch deťoch viac, ako keď si mala len jedno?
- 100%. Toto je asi najväčší paradox rodičovstva. S jedným dieťaťom máte pocit, že toho je neskutočne veľa a na dve si netrúfate ani pomyslieť, no a keď príde druhé nejakým spôsobom to „dáte“ a brutálne vám odľahne. Kade chodím tade tvrdím, že je to ľahšie s dvoma.


Si jednoducho žena do koča aj do voza. Nepovedz nám, že vieš ešte aj dobre variť (smiech), lebo aj fotiť vieš krásne. Máš nejaký svoj obľúbený recept?.....po ktorom tvoj manžel zahlási:" Dobre som sa oženil! :-)  
- Veľmi rada varím a myslím, že mi to celkom aj ide. Manžel určite potvrdí. Som dokonca ambasadorkou značky Billa, pre ktorú som už pripravila pár receptov. Teraz to vyznieva asi chválenkarsky, čo? :D Manžel miluje najmä moje talianske krémové rizotá a pravidelne keď ideme do nejakej talianskej reštaurácie si objednáva rizoto a potom konštatuje: „Ty varíš aj tak najlepšie, miláčik!.“ Upodozrievam ho však z toho, že to je skôr motivačné aby ma neprešla chuť do varenia. (smiech)
 
Ako najradšej oddychuješ? 
- Najlepšie si oddýchnem na thajskej masáži alebo pri knižke.


Vo vzduchu začína voniať  jeseň. Aká bude tá tvoja, vaša? 
- Matias nastúpil do škôlky. Tak mám doma „len“ Bruna. Pomaličky nabieham aj na pracovný režim, ale nijako sa nikam neponáhľam. Nechala som si len srdcové projekty, ktoré robím so stabilným teamom. Priestorovo aj časovo sa mi prispôsobujú takže je to taká pohodička. Relaxovať pôjdeme v októbri do hotela Residence na Donovaloch, máme to tam veľmi radi. Určite tam budeme aj veľa fotiť, takže sledujte blog. Inak všetko po starom, deti, práca, blog, domácnosť, klasický rodinný kolotoč. Ale, milujem ho!



Šikovná mamina, krásna z vonku aj z vnútra, taká je Mirka. Príjemná, optimistická žena, ktorá nerieši nepodstatné veci. Má rada rodinu a prácu a práve táto kombinácia ju robí šťastnou.

Viac sa o Mirke a jej práci dozviete TUJej blog môžete sledovať na Facebooku, aj Instagrame

Ďakujeme.







You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ