Na muške Chudnem jedlom

pondelok, februára 05, 2018

Priznajte sa mamičky, ktorá z vás má na materskej dovolenke pravidelnú stravu? Občas to aj nestíhate, však? To poznáme. Veľakrát jednoducho nemáme kedy jesť. Áno, aj tie, ktoré už pracujeme. Odkladáme to na neskôr a zrazu je večer a my sa snažíme zahnať hlad prvým, čo nám príde pod ruku. 
Aj Mirka Chvosteková bola v tomto  nekonečnom kolotoči. Dve malé deti, nočné vstávanie, vyčerpanosť. Jedného dňa si povedala dosť a dala sa na cestu za zdravším a chudším ja. A tak sa začal písať príbeh projektu, Chudnem Jedlom.







Ako to všetko začalo?

Mirka je mamou dvoch princezien (Karinka 3,5r., Nikolka 2 roky). Počas tehotenstiev mala navyše 22 kg. Nekonečnú únavu a vyčerpanosť zaháňala prázdnymi kalóriami.  Zo dňa na deň, sa však rozhodla s tým skoncovať. Vedela, že takto to ďalej už nemôže ísť, aj keď to bude pri deťoch riadna fuška. Nikolka bola vtedy ešte len bábätko. No dala sa na boj a šla si za tým.


Mirka si nastolila prísnu sebadisciplínu. Začala si to, čo zje, fotiť. Bola to veľká motivácia. Jednoducho si viedla denníček, ktorý jej veľmi pomáhal. Na začiatku tejto cesty vyradila aj cukor a pečivo. Mirka nebola z tých kuchárok, ktorú by varenie nejako extra bavilo. Nemala k nemu príliš kladný vzťah.  

No stanovila si zásadné predsavdzatie. Z nedostatku spravila pozitívum. Svoje mínus, pretavila do plusu. Stanovila si cieľ: Do 10.00 hod, navarený obed pre seba a deti. 

V mobile si vytvorila priečinky, kde si zhromažďovala recepty, ktoré opakovala stále dookola. No ako to už býva, život vám hodí vždy pod nohy nečakané prekážky. Mobil vypovedal zrazu svoju službu a Mirka stratila všetky dáta. Opäť sa tak ocitla na začiatku svojej cesty. 



A to bol pre odhodlanú maminu ten správny impulz. Mirka vytvorila web, kde začala  všetky svoje nafotené recepty publikovať. Projekt vznikol v marci 2017 a 22kg z Mirkinej váhy sú preč. Je jednoducho skvelá! Teší sa, že sa ňou inšpirujú ďalšie ženy a je rada, ak sa im darí. 
Ku každému nafotenému  jedlu, nájdete vždy aj recept.

Chudneme jedlom ponúka 370 receptov, ktoré sú jednoduché a rýchle na prípravu. Na stránke sa veľmi dobre orientuje. Jedlá sú rozdelené do priehľadných kategórií (raňajky, desiaty, obedy, večere). 


To, že sa to pri malých deťoch nedá, je výhovorka. Všetko je len v našich hlavách a nastavení sa. Na začiatku roka, si mnohé dávame predsavzatia. Jedným z nich, je aj snaha znížiť svoju váhu. Začal február, takže je najvyšší čas. Mirkine recepty sú presne tie, ktoré využijete a hlavne vám to ušetrí kopec času. Zahoďte nezmyselné diéty a začnite pravidelne a plnohodnotnejšie jesť. Naše deti chcú mať hlavne zdravé a šťastné mamy. Všetko sa dá ak sa chce. Tak hor sa do toho! 

Chudneme jedlom nájdete:






You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ