Na muške Svojská

pondelok, júna 12, 2017

Keď nám v schránke zasvietil mail s názvom "Svojská," hneď sme vedeli, že to bude niečo super. Veľmi nás to zaujalo, lebo každý sme taký svojský. Každá z nás je taká svojská mama. Každá iná, s inými potrebami a túžbami, pritom nás spája to najkrajšie. Skutočnosť, že nadovšetko milujeme svoje deti. Naša intuícia nás nesklamala. Prišiel nám krásne dlhý mail od Katky o tom, že existuje a tvorí. Že je 29 ročná mamina dvoch dcér, s ktorými žije v Pezinku a má kreatívnu dušu. Aj keď dievčatá vychováva sama, z čoho je patrične unavená, má vždy dosť energie na sebarealizáciu. Dáva jej to silu v tých najťažších dňoch a neskutočne ju to baví.


A ako vznikla značka Svojská?

Katka má v sebe jednu nekonečnú energiu, hnaciu silu, a preto ešte pred značkou Svojská založila a prevádzkovala obchodík Puzetka, ktorý má už iného majiteľa. Katarína má vyštudovaný grafický dizajn a do značky Svojská pretavuje všetko to, čo je pre ňu v živote to najdôležitejšie. Deti, tradičné umenie (kresba, maľby), hravosť a farby. 
Značka Svojská, sa snaží tomuto svetu povedať, že každý človek má ostať svoj, originálny, jedinečný, aj keď ho spoločnosť možno nepochopí a bude ho brať za čudného, svojského. 

Značka Svojská prináša originálne autorské ilustrácie z rozprávkového sveta plného fantázie, a taktiež má ambíciu priniesť do sveta detského oblečenia tu, na Slovensku, motívy z pôvodných slovenských rozprávok - veď prečo by na tričku nemohla byť červená čiapočka s vlkom, tri prasiatka, alebo zlatovláska namiesto tak populárnych bytostí zo zahraničných animovaných rozprávok.

 


Fenómen rozprávky, deti a tradičné umenie je práve to, čo spája značku Svojská a robí ju takou akou je.
Rozprávka a deti v nás prebúdzajú naše lepšie JA, ukazujú nám, že sa svet dá vnímať úplne inou optikou, že komár a žaba môžu byť pokojne kamaráti a napríklad taká obyčajná mucha má v sebe dosť odvahy aby vyzvala na preteky lastovičku.






"Ilustrácie, ktoré kreslím nesú v sebe vždy nejaký príbeh, žabka na obrázku nie je len nejaká neznáma žaba, ale je to žabka Majka, ktorá má milého nápadníka komára - a nie nie je to zvláštne a divné.. Je to len iný - svojský, rozprávkový pohľad na bežné veci, zvieratá a ľudí, ktorí sa nezaoberá tým, čo a či je to možné, ale sa snaží zapojiť našu fantáziu a ukázať nám aké by to mohlo byť. "




Aké by to mohlo byť, keby svetu vládnu viac rozprávky a keby sme sa nezabudli dívať detskými očami, nezabudli žasnúť a vidieť aj to skryté.

Pod značkou Svojská nájdete aj roztomilé, láskavé brošne a tričko môžete mať aj bielej farby.






Veľmi sa tešíme, že ešte existujú ľudia, ktorí radi snívajú a nesnažia sa zapadnúť do davu. Ktorým nevadí, že sú možno pre ostatných divní. Je krásne sa dostať v živote do stavu, kedy je človeku jedno, čo si kto myslí a teší sa zo svojej originality a jedinečnosti. Katka sa snaží medzi nás vniesť snovú nehu, fantáziu a predstavivosť. Je ako taká víla pozitivizmu a to je na nej krásne. Držíme palce! 


Ps: Výherca predchádzajúcej súťaže o Squeasy gear fľašu je KAMELKA. Blahoželáme! Ostatným ďakujeme za zapojenie sa do súťaže a do začiatku letných prázdnin budete môcť ešte niečo vyhrať. Už veľmi čoskoro.



You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ