Môj prvý kolotoč / Lego duplo

pondelok, júna 05, 2017

O histórii stavebnice LEGO, ste si mohli prečítať nedávno, presne tu. Neexistuje hádam človek, ktorý by Lego nepoznal. Pre tie najmenšie deti je určené LEGO DUPLO, ktoré je pre ne tou najideálnejšou hračkou, pri ktorej sa nie len hrá, ale aj rozvíja. 


Edícia "Moje prvé," je určené špeciálne pre deti od 18 mesiacov do 3 rokov. Ale, určite dobre viete, že s Duplom je možné sa zabávať až do dospelosti. 6 ročný Jonáš, má síce už aj klasické juniorské lego, no úžasne sa vyhrá aj s duplom. Takže veková hranica je neobmedzená. Jerguš a Teo ho milujú tiež. A Lea? Tá ho rada ochutnáva.(smiech) 
Deti od roka a pol začínajú opakovať rôzne zvuky, ktoré spájajú s vecami, ľudmi či zvieratkami. Slovná zásoba je na úrovni cca 15 slov. No samozrejme, že je to individuálne. Každé dieťa má v rozprávaní svoje tempo. Jonáš začal rozprávať veľmi skoro, Teo melie jedna radosť a Jergušovi trvalo veľmi dlho kým sa rozhovoril. Zlom nastal až keď mal 2 a pol roka. Dovtedy len ukazoval a to mu stačilo. Uvidíme, ako na tom bude Lea, ktorá už používa svoje prvé slovo, a to mama. :-) 



Môj prvý kolotoč je Lego stavebnica, ktorá je veľmi zábavná. Dieťaťu pomôže pochopiť ako ten zázračný kolotoč vlastne funguje. Ako je možné, že sa točí a prečo je to tak. Naučí ho základné princípy príčiny a následku.
Kolotoč postaví dieťa veľmi jednoducho a môže na ňom povoziť 2 figúrky na sedadlách. Tretia figúrka je pán kolotočiar, ktorý to tam všetko riadi. (smiech) 
Dieťa roztočí kolotoč pomocou prostredného dielu a môže sledovať ten krásny zázrak.





Samozrejme, že predstavivosti sa medze nekladú. Nemusí to byť vždy len kolotoč. V tom je lego perfektné. Môžete z neho postaviť čokoľvek vás napadne a pospájať s ostatným Duplom, ktoré máte doma. 
V spolupráci s Lego Duplo.

Každé dieťa je hravé a zvedavé. Rado objavuje svet. Teší sa z hračiek, z farieb. S Legom zažije veľa zábavy a zároveň sa niečo nové naučí. No každé dieťa je najšťastnejšie, keď sa mamina a ocino hrajú spolu s ním. Vtedy sú deti v siedmom nebi. Tak si ho spolu vysypte na koberec a vráťte sa spolu s Duplom do detských čias. Nás dve to vozenie na kolotoči veľmi baví. Až sa nám z toho hlava točí. :-)

PS: Výhercom súťaže s Colour boom, sa stáva Lucia Biela. Gratulujeme!




You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ