Na dráte s KOSHI SUSHI

piatok, mája 05, 2017

Po dlhej dobe sme obe boli v jednom meste. V tom našom, rodnom. Košice milujeme. Poznáme ich odkedy si dokážeme pamätať. Tým, že Mimi už dlhšie žije v Bratislave a Barby jednou nohou v Košiciach a druhou v Bratislave, sme sa rozhodli naše rande uskutočniť v centre starého mesta. Čo najradšej robia matky okrem popíjania kávičky? No predsa žerú ... pardón, jedia! A my dve sme teda závisláčky. (smiech) Aj keď teda na Mimi nevidieť ani to, že dvakrát rodila, nie to ešte dvojité denné menu. Dopočuli sme sa, že na Dominikánskom námestí sa otvorila nová Sushi reštaurácia. Keď sme bývali v Košiciach, manžel Mimi miloval donášku Koshi sushi. Áno, práve ich logo svieti nad našim výberom dňa. 

Sme veľké kritičky. Sme náročné jedáčky. Dve matky, ktoré vkročia do Sushi baru a pritom vôbec nejedia surové ryby. (smiech) Tak, čo sme tam teda robili? Sushi nie je len o mrtvých rybách, je aj o tzv. "vegetariánskom sushi," kde medzi ryžou nenájdete krevetku ale avokádo. To teda riadne predbiehame, ale keď ide o jedlo, tak prečo nie. (smiech)

 Nie sme žiadne gastro odborníčky a vnímame to všetko ako dve maminy, takže Pohlreichové hodnotenie nečakajte. (smiech)

Reštaurácia je vo veľmi príjemnom štýle. Obrovské plus je, že tam nájdete menší hrací kútik, ktorý je pod obrovským akváriom. Na pár minút sme mali pokoj od detí.
Náš výber reštaurácie nebol len tak náhodný. Rozhodli sme sa, že pôjdeme pozrieť a podporiť našu kamarátku, ktorá celému tomuto sushi cirkusu, spolu s manželom Tomim, šéfujú. Pri kávičke, vegetariánskom sushi a detskom kriku sme sa spolu porozprávali.

      A aká je Terezia Abranyi? Urobte si kávu, vyložte si nohy na stôl a pokecajte si spolu s nami.


V Košiciach pôsobite dlho ako Sushi donáška, nedávno ste otvorili aj reštauráciu. Ako vznikla myšlienka, že zakotvíte a svojim zákaznikom ponúknete priestor na vychutnávanie si sushi?
- Tá myšlienka tu bola viac - menej od úplného začiatku Koshi, ktoré založil môj manžel so svojimi spoločníkmi, len sa z rôznych dôvodov nikdy neuviedla do praxe. Pred rokom sme sa s manželom rozhodli odkúpiť podiely ostatných spoločníkov, a vtedy sme sa naplno pustili do projektu "kamennej reštaurácie." Najťažšie bolo nájsť to správne miesto, videli sme ich naozaj veľa. (smiech) Dominikánske námestie v Košiciach má tak špeciálnu atmosféru, že to bola "láska na prvý pohľad," aspoň u mňa. Či to bolo správne rozhodnutie, ukáže čas. (smiech) Každopádne my sa z toho veľmi tešíme. kontakt so zákazníkom je naozaj veľmi dôležitý, a to nám pri donáške veľmi chýbalo. Trávime v reštaurácií každú voľnú chvíľu, chodíme pomedzi zákazníkov, pýtame sa na ich názor, na to, čo im chýba, čo môžeme pre nich urobiť a snažíme sa to zakomponovať do naších ďalších rozhodnutí a postupov.




Terezka, ty so svojim manželom ste celú roštauráciu vybudovali sami. Vieme, že okrem Koshi Sushi pracujete v inej sfére a máte dcéru. Ako to zvládaš? Máš špeciálnu super power schopnosť okrem toho, že si žena? (smiech)
- Super power síce nemám, (smiech) ale mám silno pozitívne myslenie a verím tomu, že keď naozaj človek niečo chce a robí pre to všetko, čo je v jeho silách, tak to aj dosiahne. Tie mesiace keď sa to celé zariaďovalo, vybavovalo, prerábalo a rozbiehalo, boli naozaj veľmi tažke. Kedže okrem reštaurácie sme mali obaja svoju prácu a samozrejme sme v prvom rade rodičmi.
Zarka je úžasné malé dievčatko, ktoré celú zimu namiesto sánkovania, či lyžovania trávilo čas "rekonštruovaním reštaurácie, tvorením menu a dizajnovaním interiéru." Paradoxne sa Zarka na to veľmi tešila a užívala si to. (smiech)
Pre nás bolo dôležité aby sa reštaurácia pýšila symbolom "baby friendly," keďže sme nikde na Slovenku nenašli sushibar s detským kútikom. Povedali sme si, že u nás takýto priestor nesmie chýbať, pretože rodičia sa cítia dobre vtedy, keď sa dobre cítia ich detičky. Zarka sa o ten priestor stará. Poskytla, dokonca, niektoré svoje hračky, a keď sa nachádza v reštaurácií, venuje detským zákazníkom špeciálnu starostlivosť. (smiech)


Nosíte si s Tomim prácu aj domov?
- Prácu si bohužiaľ zatiaľ domov nosíme, ale snažíme sa ju robiť keď Zarka spí. Vstávame ráno o 5:00 aby sme pripravili plán na celodenné fungovanie reštaurácie a donášky. Tomi sa po otvorení reštaurácie rozhodol naplno venovať Koshi Sushi, čiže väčšinu prevádzkových vecí zastrešuje on. Ja mám na starosť tzv "papierovačky."

Často obedujete Sushi? (smiech)
- (Smiech) Odkedy sme otvorili reštauráciu je pravdou, že prevažne sa stravujeme tam. Musím povedať, že toto je jedna z výhod, ktoré využívame zatiaľ naplno.


Aj Zarka má rada sushi?
- Zarka má svoj typ, ktorý má rada (prevažne bez rýb), ale úplne najradšej má palacinky na kokosovom mlieku, ktoré sú súčasťou detského menu.

Viete do svojho programu zaradiť aj čas na relax?
- Ja som všeobecne typ, ktorý nevie relaxovať. (smiech) Pravdupovediac, veľa času na relax sme za posledných 6 mesiacov nemali. Tešíme sa už na leto, všetci traja sme letné tipy a užívame si slniečko so všetkým, čo k tomu patrí. Už máme naplánovanú letnú dovolenku v zahraničí s priateľmi a zopár predĺžených víkendov, ktoré by sme si radi užili v rámci Slovenska.


Vieme, že pracuješ vo veľkej firme, kde šéfuješ viacerým ľuďom. Aj v Koshi Sushi máš celý tím pod sebou. Si rada vodcom?
- Povedzme, že mám rada veci pod kontrolou. (smiech) Z oboch manažérskych postov čerpám veľa skúseností a využívam svoje poznatky na jednom aj druhom fronte. Je to veľký rozdiel manažovať ľudí vo veľkej medzinárodnej firme a manažovať ľudí v malej slovenskej firme. Všetko má svoje plusy aj mínusy, svoje výhody a nevýhody. V Koshi Sushi pôsobím skôr ako poradný orgán, pretože manžel riadi celú prevádzku.


Brucha sme si naplnili do spokojnosti, podojedali po deťoch a záverečná patrila sladkému dezertu. A aby sa nepovedalo, že sme len jedli, tak sme sa aj vyhrali a hlavne vyrozprávali. To je jednoznačne pre matky to najdôležitejšie. (smiech) Koshi Sushi ďakujeme za prekrásne doobedie, za obed a príjemný ventil. Veríme, že sa Vám bude čo najviac dariť. 

Ďakujeme






You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ