Na muške Milash

piatok, februára 10, 2017

Značku Milash tvoria dvaja šikovní a kreatívni ľudia. Žena a muž. Manželka a manžel. Janka (account manager v reklamnej agentúre) a Michal (riaditeľ projektov v Teleco/IT). Táto super dvojka je  prototypom toho, že manželský pár dokáže efektívne spolupracovať nielen doma, ale aj v spoločnom biznise.



Ako vznikla značka Milash ?

Kde bolo, tam bolo, boli dve bábätká, ktoré sa mali narodiť v takmer identickom čase. Jankinej najlepšej kamarátke a sesternici. Janka nechcela kupovať, tak ako každý, dupačky. Túžila po niečom originálnejšom. A zrazu sa jej "prisnilo" o krásnej podložke na hranie. O deke, ktorú môže mamina rozprestrieť v kaviarni, reštaurácii, alebo v parku. A tu začala éra hľadania tej najdokonalejšej detskej podložky na hranie. Mala byť bavlnená, jemná, elegantná a decentná zároveň. Čuduj sa svete, nájsť ju bolo nemožné! Všetky ktoré Janka našla boli malé, z nevhodných materiálov a mali na sebe všakovaké postavičky, ktoré sa jej nepáčili a neoslovili ju.
Po zúfalom maratónskom hľadaní tej správnej deky, si Janka spomenula na svoj šijací stroj, ktorý jej Michal kúpil na Vianoce a ktorý chudáčik už zapadal prachom.
A tak šikovná Janka kúpila látky a deky ušila sama. 

deka svetlé zvieratká

"Vtedy mi ešte nenapadlo, že by to mohol byť môj "biznis". Až keď prišli prvé pozitívne reakcie od okolia ,uvedomila som si, že to naozaj nie je zlý nápad ".

svetlé zvieratká- tmavé zvieratká
A tak sa Janka rozhodla začať šiť jedinečné deky. Pustila sa do toho s nadšením a  v jej  živote nastal ďalší maratón, tentokrát po obchodoch s látkami. A to je ich teda v Bratislave a okolí mnoho. Skúšala, kombinovala a šila mesačne veľa diek, aby mala každá mamina tú svoju, originálnu a jedinečnú "Milashku".

učiaca organická deka- ovocie a zelenina
 
Problém nastal vo chvíli, keď v Jankiných predstavách bolo toho omnoho viac, ako na pultoch obchodov. Obmedzený výber látok a  záujem o Milashky, aj  zo strany Michala,  ju nakopli k tomu, aby sa svojej "záľube" začala venovať hlbšie a spolu s manželom založili firmu. Od tej chvíle jej začal Michal aktívne pomáhať.

prekrásne balenie

Prečo práve MILASH?

Názov značky je veľmi prozaický. Pointa  vzniku  jeho názvu je v tom, že nemá žiaden príbeh. 

"Chcela som mať  v názve písmeno "M" z môjho priezviska za slobodna. Skrzlo mi v hlave slovo Milash. Ani neviem prečo, nemá to žiadne odôvodnenie". Aké jednoduché že? :-)

organická učiaca deka- písmená a zvieratá

Milash tím sa začal  viac zaujímať o samotný výrobný proces- kvalitu vypracovania a kvalitu materiálov. O to ako, kým a kde sú látky z ktorých deky šijú, vyrábané a farbené.
Chceli nájsť bio bavlnenú látku, ktorá nebude ani príliš tvrdá, ani príliš mäkká. Nemala byť ani príliš ľahká, ani príliš ťažká.

organická látka pripravená na  tlač

Chceli si zachovať originalitu a jedinečnosť dizajnu. Preto hľadali tlačiareň, ktorá vie tlačiť v požadovanej kvalite a malých počtoch.
A podarilo sa! Janka s Michalom navštívili mnoho výstav látok, kde si vybrali to, čo hľadali.
  Milash má svojich dodávateľov v Nemecku a v Taliansku.
 
deka tmavé zvieratká
 
Milash deky sú iné ako ostatné. Tešia sa im nielen deti ale aj dospelí. Upútajú svojimi farbami a nenútenými vzormi. Cítiť z nich lásku a nadšenie, ktoré do nich Janka s Michalom vkladajú. 

Milash je kreatívna, veselá značka, ktorá nezaháľa a nechce ostať len pri dekách.
Už čoskoro pribudne do jej portfólia nový produkt.
Máte sa načo tešiť! 


Značku Milash nájdete:


Barby a Mimi







You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ