Na muške Dreamstory personalizovaná kniha

štvrtok, marca 08, 2018

Marec je mesiac knihy. Kniha je pre dieťa dôležitá súčasť života. Čítaním si zvyšuje empatiu, rozvíja predstavivosť či sústredenosť. Čítať sa dá kdekoľvek a kedykoľvek a kniha je pre dieťa verným priateľom a spoločníkom. Tešíme sa, že deti majú nielen super rodičov, ale aj úžasných strýkov. Jedným je aj  Ľuboš Jurečka, ktorý stojí za projektom Dreamstory

Ako to celé vzniklo?


Projekt Dreamstory (dream-sen, story-príbeh) vznikol šťastnou náhodou. Ľuboš hľadal originálny darček pre svoju 7 ročnú neter, ktorým ju zároveň chcel podporiť v čítaní. Vedel, že musí ísť o zaujímavú knihu, ktorú by aspoň otvorila. No a vtedy mu napadlo, že keby po otvorení videla svoju fotku a čítala príbeh o sebe, určite by sa jej to páčilo. Na svoje siedme narodeniny nakoniec dostala klasickú hračku, no o rok na to, sa už tešila zo svojej personalizovanej knihy "Ja, princezná."

Odhodlaný Ľuboš počas jedného roka pracoval na knihe. Hľadal ilustrátorku, pani na korektúru, tlačiarne a ďalších partnerov, aby mohol projekt  Dreamstory vzniknúť.




Čo znamená pojem personalizovaná kniha?

Personalizovaná kniha je kniha, v ktorej sa dieťa stane hlavným hrdinom príbehu a číta o sebe.

Príklad: Mamička Andrea objedná personalizovanú knihu pre svoju dcérku Zuzku, ktorá má 6 rokov. Bývajú v Trnave, Zuzka navštevuje 1. ročník, má kamarátku Mišku, rada tancuje, kreslí, chutia jej halušky a tak ďalej.

Všetky tieto informácie sa použijú na vytvorenie príbehu. Nesmie chýbať fotka a venovanie na začiatku knihy.



Do knihy sa dostane čo najviac údajov, aby dieťa pri čítaní zažívalo pocit radosti a prekvapenia, odkiaľ sa to všetko v texte zobralo. Deti majú z čítanie, tak obrovský zážitok. 

Čo všetko o dieťati, sa do knihy použije?

Je toho naozaj veľa.  Ide o cca 20 údajov. Od základných, ako je meno, vek, mesto, rodina, kamaráti, záľuby, obľúbené jedlo, nápoj, sladkosť, až po detský idol, obľúbenú pesničku, či rozprávku.
Projekt Dreamstory vychádza z toho, že skoro každé dieťa má svoju obľúbenú rozprávku, sladkosť a iné veci. Preto je možnosť tieto údaje použiť do knihy. Samozrejme, keď zákazník nevyplní všetky polia vo formulári, nič sa nedeje. No je super, ak sa v knihe spomenie každý jeden detail. Vďaka ochotnej mamičke, tak vznikne jedinečný príbeh, ktorý vyčaruje synovi, či dcére na tvári obrovský úsmev. 


Častokrát zákazník do objednávky doplní informácie navyše, ktoré sa tiež dajú použiť do príbehu. Napríklad, že má dieťa škrečka, menom Bob, tetu v Amerike, ktorú má veľmi rado, aj keď chodí na Slovensko len raz za rok, atď....

Aké personalizované knihy sú v ponuke?

Momentálne sú to 2 knihy. Ja, princezná pre dievčatá a Ja, futbalista pre chlapcov. Pracuje sa však usilovne na ďalších námetoch, keďže Dreamstory je na začiatku cesty, ktorej cieľom je viesť deti späť k čítaniu. V dnešnej technologickej dobe plnej mobilov, tabletov, Ipodov, Ipadov, to je ťažká misia. No všetci, ktorí na tvorbe jedinečných kníh pracujú, sú predsvedčení, že tlačené knihy si stále nájdu svoje miesto v detských rukách.

Ľuboša a celý tím práca  veľmi  baví a ich snahou je sa stále zlepšovať a vylepšovať aj samotné knihy. V personalizovanej knihe Ja, futbalista, sa začali personalizovať aj ilustrácie. Prispôsobujú sa podľa toho, aké má chlapec vlasy, oči, obľúbenú farbu a číslo. Podobné novinky sa chytajú aj do ďalších pripravovaných kníh, ktoré budú čoskoro k dispozícii. 



O aké nové personalizované knihy pôjde?

Je až povinnosťou, aby prišiel chlapčenský variant knihy Ja, princezná. Dopyt zo strany mamičiek a detí bol obrovský. Preto sa Ľuboš teší z toho, že príprava takejto knihy finišuje a onedlho bude personalizovaná kniha Ja, rytier k dispozícii.




Okrem nej sú rozpracované ďalšie námety. Pôjde o knihy pre staršie aj mladšie detičky. Veľká časť nových personalizovaných kníh vzniká na základe záujmu fanúšikov.

Dreamstory sa riadi heslom:  Náš zákazník - Náš pán, a práve preto sa dáva  zákazníkom, fanúšikom a všetkým ostatným možnosť, aby vyjadrili svoj názor, aké personalizované knihy by si želali oni a ich deti. Stačí len napísať svoj tip. Najlepšie námety sú  odmeňované darčekom. 


ukážka na stiahnutie personalizovanej knihy Ja, princezna TU
ukážka na stiahnutie personalizovanej knihy Ja, futbalista TU







You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ