Na muške Nosnica

piatok, októbra 20, 2017

Ktorá mamina nie je unavená, nech zodvihne ruku! Všetky máme poslušne ruky pri tele, však? (smiech) Tak poďme trošku spoločne zrelaxovať a niečo upokojujúce si vyfarbiť v omaľovánke Nosnica.

A ako Nosnica vznikla?

Áno je to tak. Aj za týmto milým projektom stojí šikovná mamina. Mia Bujňáková sa počas tehotenstva, keď nosila pod srdcom svoju dcérku Stelku, začala intenzívne a veľmi svedomito pripravovať na svoju rolu matky. Počas tohto bádania sa jej podarilo nakuknúť aj do komunity nosiacich mamičiek.



Mia bol spočiatku z tejto nosiacej skupiny mamiek trošku zmätená. Nešlo jej do hlavy, čo dokážu tie ženy toľko riešiť okolo tých šatiek a nosičov. Veď ona má doma predsa jednu plachtu, jeden ruksak, do ktorého si dá dieťa a pôjde takto pekne do potravín na nákup. (smiech) No neskôr prišla na to, že tento mikro svet nosiacich ľudí má svoje špecifiká, je jedinečný a pochopí ho mnohokrát len tiež nosiaci človek.




Pri nosení svojej dcérky sama zistila, že nosenie so sebou prináša okrem iného aj mnoho vtipných situácií a preto sa rozhodla, že by bolo super pobaviť aj ostatných rodičov. 




Ako dizajnérka a tiež na základe skúseností z vydania trošku vážnejšej publikácie, začala svoj nápad s radosťou a nadšením realizovať.





Svoje imaginárne obrazy začala pretavovať do kresieb omaľovánky, s pomocou šikovnej ilustrátorky Ani Digoňovej. Mia chce, aby unavené mamičky pri vyfarbovaní trošku zresetovali a oddýchli si od mamičkovskych povinností. 


Mia uči dizajn na TU v Košiciach a spolu s manželom a švagrinou majú dizajnérske štúdio Furnicoolture, kde sa venujú rôznym formám dizajnu.

Viete, čo je na omaľovánke Nosnica super? Že nie je len pre mamičky. Omaľovánka sa môže podstrčiť aj dieťaťu a mama si oddýchne tak či tak, napríklad pri káve. Dve muchy jednou ranou! Super nie? Tak si pekne ostrúhajte farbičky, a keď sa cítite veľmi unavene, ponorte sa do farieb a príbehov, možno aj z vášho života. Bude vám určite lepšie a krajšie.

Dizajnérske štúdio, kde Mia pôsobí : http://www.furnicoolture.com/

















You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ