Nájdite sa so zvieratkom z útulku

piatok, mája 12, 2017

Projekt Nájdite sa so zvieratkom z útulku vznikol v roku 2011 s krásnou myšlienkou pomôcť tým, ktorí to sami nedokážu. Opusteným psíkom a mačkám, ktoré sa útulkom zatiaľ nepodarilo umiestniť v nových rodinách, alebo si ich ešte nikto nevšimol. Do roku 2017 sa prostredníctvom tohto skvelého nápadu podarilo nájsť nových majiteľov pre takmer 300 nechcených zvieratiek. Skvelé, že?



Nápad skrsol v hlavách dvoch šikovných žien.  Za všetkým stoja duše projektu Zuzana Stanová a Dorota Kraková, ktoré už od detstva milujú zvieratká a nie je im ľahostajný ich osud.


Zuzka je prvá slovenská advokátka zvierat. Je spoluzakladateľkou iniciatívy Zvieraci ombudsman, čo je v Rakúsku či Nemecku úplne bežné a inštitucializované. Non stop pri sebe nosí mobil, linku zvieracieho ombudsmana, kde jej ľudia deň - noc volajú s prosbou o pomoc, ak vidia niekde týraného psa. Všetko to robí na báze dobrovoľníctva a stíhať to môže paradoxne, len vďaka tomu, že je na materskej dovolenke. Lebo vtedy ma každá žena "najviac" času. (smiech) Cez noc píše trestné oznámenia na tyranov, oznámenia pre hygienu, ministerstvá a cez deň je mamou na plný úväzok. Skvelá to žena!

Dorotka už ako malé dievčatko doniesla domov vždy nejakého opustenca. A zostalo jej to doteraz. Je taktiež mamičkou. Má jedno dieťa a jedného psa, ktorý k nim pricestoval prostredníctvom  Nájdite sa so zvieratkom z útulku. Veď, ako inak. Dorka je jasným dôkazom toho, že táto akcia funguje a má zmysel. Ich Cipora, je vôbec prvý adoptovaný pes vďaka tomúto projektu. O tom, že matky a ženy zvládnu všetko svedčí aj fakt, že Dorota sa stíha venovať organizácií a propagácií podujatia medzi 3:00 - 6:00 hod ráno, popri svojej práci a materských povinnostiach.  Lebo len vtedy má čas, načo spať. :)


 


Pre obe zanietené šikovnice je táto akcia srdcovou záležitosťou a sú na " Nájdite sa"  závislé. Odmenou sú pre ne vďačné, šťastné psie oči. A to je presne to, čo ich napĺňa a posúva ďalej.

Vedeli ste, že vo Švajčiarsku každý kto chce psa musí prejsť školením, zložiť skúšky, či je na to zrelý a spôsobilý?
Ak túžite po psom alebo mačacom miláčikovi, dajte šancu útulkáčom, ktorí čakajú na svoj vysnívaný domov. Do akcie sa môžu zapojiť všetky útulky zo Slovenska.

Ambasádorkou tejto skvelej parády je milovníčka zvierat Kristína Farkašová.

útulkáčka Sponka- foto by Kristína Farkašová



Moderovať bude úžasný spíker Martin Krnčok z Európy 2. Čaká na vás krásny program, zvieratká z celého Slovenska a mnohé známe tváre.


Kedy: 20. máj. 2017 ( 10.00- 16.00 hod)
Kde: Bratislava ( Námestie slobody)




Viac informácii sa dozviete na :

https://www.facebook.com/najditesa/?fref=ts
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/za-tyranie-zvierat-nas-sedelo-za-poslednych-sedem-rokov-iba-sest-ludi.html
http://www.zvieraciombudsman.sk/


S láskou a psími očami :-)



You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ