Na muške Korkii

streda, februára 27, 2019

Sme matky, ktoré rady potešia svoje deti. Preto návšteva hračkárstiev nám vôbec nie je cudzia. Čo ale nemáme rady, je hračkárstvo plné plastu. Sortiment z iných materiálov je takmer zanedbateľný.  Rady šetríme planétu a hlavne sme rady, ak sa naše deti hrajú s prírodným, zdraviu neškodným materiálom. Drevo v naších detských izbách prevláda, no aj tu si musíme uvedomiť, že drevo ako také je z tvrdého materiálu a pád na zem spôsobí nemalý hluk, pri horšom aj poraní nôžku.... Preto sme sa rozhodli hľadať prírodný materiál, ktorý pri páde nespôsobí naším susedom infarkt. Našli sme slovenského výrobcu hračiek, nábytku a doplnkov, ktorej hlavnou zložkou materiálu je jedinečný korok. Značku Korkii založila mamička trojročnej dcérky Janka, ktorá rovnako ako my vníma hračkárstva presýtené plastmi.


"Som presvedčená, že mnohí z Vás ani netušia, kde všade sa korok využíva a predstavujú si ho iba v zátkach na vínových fľašiach, ale naopak je to jedinečný prírodný materiál a jeho využitie je rozmanité," vraví Janka Troppová (majiteľka značky Korkii)





Značka Korkii je jediný distribútor (výrobca korkových hračiek a detského nábytku) korkového sortimentu na Slovensku a Česku

Janka zmapovala trh s korkovými hračkami a zistila, že ponuka je minimálna, rozhodla sa, že to zmení. Korok dováža z Portugalska, následne ho spracúvava a svoje výrobky vyrába pod Tatrami, odkiaľ pochádza. 

taburetky z korku a korkové kocky od značky Korkii

Korok je vynikajúca alternatíva, prírodný materiál, obnovoteľný zdroj našej planéty, zdraviu nezávadný. Korok je veľmi ľahký, pri páde naše dieťa nepocíti bolesť, ak korková hračka spadne na zem, takmer to ani nepočujeme, dieťa sa nezlakne a môže pokračovať v hre. Sú to neoceniteľné vlastnosti v domácnosti a susedia sa skutočne veľmi potešia. :)

korkové navliekacie koráliky

Značka korkii ponúka edukačné hry, pomocou ktorých si drobci prostredníctvom aktivít precvičia motoriku, trpezlivosť a v neposlednom rade sa vynikajúco zabavia. Navliekacie korálky sú vhodné pre deti od 18 mesiacov. Dieťa sa dokonale sústredí na navliekanie, precvičí si jemnú motoriku, trpezlivosť a vytvorí nádherný kreatívny náhrdelík či girlandu. Korálky od značky korkii sú pestrofarebné s rôznymi tvarmi. Drobec tak uchytí korálku, v rúčke si ju otáča a zapája vzájomnú spoluprácu medzi okom a rukou. Správne natočenie predmetu a následné navliekanie je výborným tréningom na trpezlivosť. Korálky korkii sú nádherne pestrofarebné a tak si počas hry môžete spolu precvičiť slovnú zásobu a farby.


Zerowaste omaľovánky patria do edukačných hračiek, ktoré Janka ponúka. Deti si tak vytvoria jedinečnú hračku. Maľovať môžu fixami, voskovkami ale aj farbami.Vlhkou handričkou si korkovú omaľovanku umyjú a po malej chvíľke môžu opäť malovať. Už nikdy sa vám nestane, že deti minú všetok papier a nemajú si na čo maľovať. :)

Značka Korkii spolupracuje s detskými pedagógmi a spoločne vytvárajú edukačné pomôcky pre detičky v predškolských zariadeniach. Myslíme si, že je to vynikajúca myšlienka. V škôlkach by mali dominovať hračky, ktoré sú zdraviu neškodné a hlavne dieťa naučia trpezlivosti a zručnosti, čo je veľmi dôležité, pretože v školách sa to od nich už očakáva.


Leuška si vybrala korkové korálky v tvare ZVIERATIEK. Materiál si dlho obzerala a veľmi sa jej páčila farebnosť korálikov. Mňa najviac potešila šnúrka, korková!! Dlho som ju študovala...  S Lelou sme si precvičili zvieratká, farby a malá zvedavka sa krásne sústredila na navliekanie. Šnúrka je dosť hrubá a aj otvory na navliekanie sú dostatočne veľké, dieťatko tak hravo navlečie svoje zvieratko a nie je flustrované z toho, že sa nevie trafiť do dierky. 


Naučme spolu deti stolovať, takto znie heslo Janky. Pre veľkých papkáčov, ktorí za sebou zanechávajú malú spúšť na stole vytvorila jedinečné korkové podložky. Dieťa si tú svoje môže vymalovať podľa vlastných predstáv a tak tanier s príborom náramne vyniknú na vlastnom dielu. 


Okrem edukačných hračiek sa Janka sústredila aj na výrobu detského nábytku, ktorý má pridanú hodnotu svojou ľahkosťou, flexibilitou, protišmykovosťou... Nádherné taburetky, detský stôl či stoličky, detskú izbu rozžiaria a dodajú jej nádherný šmrnc.




Janka objavila dieru vo svete materiálu hračiek a plne sa jej chytila. Korkii má jedinečný dizajn, ktorý nepoteší len deti ale aj rodičov. Korkový materiál má neoceniteľné vlastnosti, ktoré mnohým hračkám chýbajú. Vypichneme, že sú ultra ľahké, vôbec nie su hlučné, dieťa má neobmedzené možnosti na aktivity, kreativitu, sú sprevádzané edukáciou vytrvalosti, sústredenosťou a precvičujú si jemnú motoriku či už v 18 mesiacoch života alebo v predškolskom období. 

My značke Korkii držíme silno prsty a veríme, že hračky z korkov nájdeme čoskoro aj na pultoch v hračkárstvach. Za nás jedno veľké Ďakujeme posielame Janke Troppovej, ktorá na Slovensko a Česko priniesla unikát z korku.



Všetko o Korkii ako aj eshop nájdete TU.


SÚŤAŽ
Spolu s Jankou Troppovou a jej značkou Korkii máme pre vás súťaž o korkové navliekacie koráliky v tvare kvietky. Stačí ak nám v komentároch na Instagrame pod súťažnou fotkou napíšete, aký tvar korkových navliekacích korálikov si vybrala naša Lela. Správnu odpoveď nájdete v článku. Žrebujeme 1.3.2019 večer. Výhercu vyhlásime na našom instagrame.  Držíme vám palce!


*v spolupráci s Korkii.sk



Mimi a Tega







You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ