Utrecht v kocke

štvrtok, júla 26, 2018

V máji sme mali dámsku jazdu. Odleteli sme na noc do Holandska. Nie len tak na výlet, ale na presstrip, ktorý organizovala firma Nutricia.
Keď sa stane žena matkou, zodpovednosť narastá a v lietadle nám nebolo všetko jedno. (smiech) Hoci to bola pracovná cesta, užili sme si ju a tešili sa z toho, že pijeme kávu (teplú) v totálnom kľude.
V Amsterdame sme sa stretli s českými blogerkami a našim cieľom bola návšteva Výskumného centra spoločnosti NUTRICIA v Utrechte (Nutricia  Research Center in Utrecht), ktoré sa zameriava hlavne na výskum materského mlieka,  na výživu v prvých 1000 dňoch života dieťaťa, výživu v pokročilom veku a taktiež výživu chorých pacientov. Ide o globálne centrum zamerané na inováciu nových aj už existujúcich produktov. 

Už len architektúra samotného centra vás nadchne. A ešte viac budete uchvátení z ľudí, ktorých stretnete. Tomu sa hovorí vášeň pre prácu. 
Celý deň sme mali bohatý program. Sériu prednášok od vedcov, ktorí vo výskumnom centre pracujú a exurziu po samotnom centre. 
Keď sa povie Nutricia, každému sa ihneď vybaví umelé mlieko. Za celú dobu nášho pobytu v Utrechte, sme ale o ňom počuli minimálne. 
Firma Nutricia sa totiž už 120 rokov pri vývoji pokročilých inovácií v materskej a dojčeneckej výžive, inšpiruje materským mliekom a dojčením. A presne o tom, to celé bolo. 

Viete o tom, že Nutricia na základe svojich výskumov (40 rokov výskumu materské mlieka) vyvinula novú generáciu Nutrilon mliek?  Ide o unikátnu kombináciou oligosacharidov (GOS/FOS) a prospešných látok (po vzore materského mlieka), s obsahom LCP mastných kyselín- omega 3 a omega 6.  Ako prvé na svete, budú  práve slovenské mamičky môcť tieto mlieka zaradiť do jedálničkov svojich detí. 

Celý deň bol veľmi poučný a toto by mala počuť a vidieť každá budúca mamička. A to povinne. O materskom mlieku sme počúvali celý deň a ani sekundu sme si nepovedali, že nám to už lezie cez uši. 

Pre nás dve bola najviac zaujímavá prednáška, ktorú mal Dr. Bern Stahl, ktorý okrem toho, že je to veľký sympaťák, hovorí o materskom mlieku neskutočne oduševnene. Je to riaditeľ tímu pre výskum materského mlieka, autorom mnohých vedeckých publikácií, vynálezcom viac ako 30 patentov. V súčastnosti sa jeho práca zameriava na vedecké porozumenie faktorov, ktoré ovplyvňujú a sú ovplyvňované dojčením a materským mliekom, nad rámec výživy. 

Skvelé je zistenie, že chlapci skonzumujú o 16 percent viac materského mlieka pri dojčení ako dievčatá. A úplne neskutočný fakt je aj to, že telo matky je jednoducho zázračné a produkuje mlieko o 25percent viac kalorické pre chlapcov,  ako pre dievčatá. 


Návšteva výskumného centra materského mlieka Nutricia je obrovským zážitkom. Ďakujeme, že sme tam mohli byť. 













You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ