Sme mamy v pohode

utorok, januára 23, 2018


V sobotu 20.1.2018 sa v hoteli NH Bratislava Gate One, konala konferencia Mamy v pohode, pre všetky ženy, ktoré už mamami sú, alebo sa na materstvo ešte len pripravujú.



Boli sme pozvané aj my dve, aj keď teda nie sme vždy len pohodové maminy. (smiech)



Za touto krásnou konferenciou stoja 4 šikovné ženy.  Simona Mištíková, Natália Kováčová, Zuzana Sotníková a Lucia Čížová, spojili hlavy dokopy a vytvorili podujatie, ktoré si zaslúži potlesk a pochvalu, pretože 1. ročník Mamy v pohode bol skutočne v pohode, aj vďaka nim.


Čo nás najviac zaujalo?

Témy ohľadom materstva sa rozoberajú všade. Ako byť dobrou mamou, čo dávať deťom jesť, ako ich vychovávať. Áno aj tu sa to riešilo. No ani jedna spíkerka sa nesnažila ostatné matky presviedčať. Snažila sa podať len svoj názor na svet. Každá mama je predsa iná a vždy máme právo voľby. 


Konferencia bola rozdelená na dve hlavné kategórie, Život matky (inšpiratívne príbehy žien z rôznych uhlov života) a Život s dieťaťom (odbornejšie témy o detskej strave, výchove, psychike a zdraví).



Z programu sme si vybrali to, čo nás zaujíma. Kristína Farkašová hovorila o živote s dvojičkami. Ako to už u Kristíny býva, nebola to klasická prednáška, pretože kde sa ona objaví, tam je humor a tak sme sa riadne a z chuti zasmiali.

Počas dňa ste sa mohli započúvať do Lucid Style, ako sa jej žije a pracuje. Je to slobodá mamička, ktorá popri materstve robí to čo ju baví a aj to, čo ju živí. Baška Števulová spolu s Tobiáškom porozprávali o tom, ako spolu cestujú.  Z úst Terezy Molnár či Alexandry Pevalovej ste si mohli vypočuť, aké je to mať vlastný biznis a aké je to sa po materskej zaradiť späť, do pracovného kolobehu.
Ženy, ktoré sa rady páčia a rady sledujú trendy v móde, si tiež prišli na svoje. Medzi spíkerkami bola aj úžasná slovenská trendseterka a mamička, Babsy Jagušák Heribanová


Všetky prednášajúce boli veľmi inšpiratívne a skutočne si každá maminka prišla na svoje. Takéto konferencie sú pre maminky, ktoré nechcú stále riešiť len príkrmy a plienky motivačné. Dodávajú energiu a radosť nie len nám, ale určite aj iným ženám, ktoré stále váhajú a špekulujú, ako môžu využiť svoj potenciál už ako matky.


V priestoroch kongresu nesmel chýbať detský kútik Artlandia s milou a usmievavou Baškou, ktorá sa po celú dobu prednášok venovala detičkám. A tak si aj tie najmenšie účastníčky, či účastníci, prišli na svoje. 

V kútiku si mohli trénovať svoje ručičky vďaka značke Pelikán. Mali na výber z rôznych pasteliek, farbičiek a fixiek. Naša Lela teda obľubovala hlavne tú časť kútika, kde si mohla kresliť priamo na ruku. (smiech) Odchádzali sme domov riadne zmaľované. Deti, ktoré sa radšej hrajú ako kreslia sa potešili tiež. V kútiku si našli úžasné drevené hračky rôzneho druhu, od značky Jonad. 


Mamičky si mohli v pohode vychutnať kávičku, poobzerať sa a porozprávať sa s ľuďmi, ktorí tam celý deň prezentovali nie len svoje produkty, ale často si len tak, pokecali s nami, s vami. 
Hotel NH Bratislava Gate One je skutočne príjemný. Celkový super dojem z konferencie tak výber prostredia ešte viac umocnil.  



Viete, čo je na živote super? Že vám občas pripraví nečakané situácie. Ani nevieme ako a zrazu sa zo žien, ktoré si píšu spoločný blog, stali spíkerky. Toto človek nevymyslí. To je jednoducho život. Sme za túto príležitosť veľmi vďačné. Nie je väčšou motiváciou a inšpiráciou ako dostať uznanie za to, čo robíte po nociach, keď deti spia. 



Na našich 5 minút slávy sme neboli dopredu pripravené. Mirka Kalisová sa nemohla dostaviť a tak sa naskytla diera v programe. My sme tu dieru rady využili. Boli sme samé sebou a presne také, aké sme. Super mamy, ktoré sem tam tú vnútornú pohodu v sebe hľadajú. No nie cieľ prináša šťastie, ale samotná cesta k nemu.



Ďakujeme organizátorkám, že nám preukázali dôveru a ponúkli nám odprezentovať to, čo nás baví a napĺňa. Náš projekt DVEmatky. 











You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ