Na muške Lea Button photography

utorok, júna 26, 2018

Dnes už fotí asi každý kto má zrkadlovku. Fotografov, ktorí vám urobia krásne fotky, na ktorých ste prirodzení a sami sebou, ale nie je veľa. Už dlhší čas sme hľadali fotografa, ktorý tak ako my dve, miluje momentky. Nemáme totiž veľmi rady silené štylizácie. A taktiež sme chceli dať šancu nejakej šikovnej mamine.
Ešte dávnejšie nám Ivka Stanclová, rozprávala o jednej úžasnej Lei, ktorá ju vždy keď je v Bratislave fotí. Je to Lea Gombitová (Gombíková), ktorú môžete poznať ako Leabutton photopgraphy a nájdete ju v Košiciach, čo nás teší ešte viac.

Som obyčaná, priama, jednoduchá, ale i komplikovaná žena s permanentne nasadenými ružovými okuliarmi na očiach…aj po 30tke…neviem kedy dospejem" (smiech)
Určite ste si už všimli, že už fungujeme inak. Jedna (Barby) je opäť v Košiciach a druhá (Mimi),  v Bratislave. Jeden víkend sa však stalo, že sme sa v našom rodnom meste nečakane ocitli obe naraz a tak sme to patrične aj využili. Lea nám navrhla fotiť sa v levanduľovom poli a my sme samozrejme súhlasili. Veď kto by nechcel mať takéto voňavé spomienky. 


A aký je svet podľa Lei Button? 
Lea je slniečko. Človek, ktorý vám je sympatický v sekunde, keď si s ním podáte ruku. Prirodzená žena, ktorá sa na nič nehrá. Naše energie sa hneď automaticky prepojili. 
Je mamou dva a pol ročného Bruna, aj keď vyzerá ako dievčatko. Fotí odjakživa a veľmi ju to baví a napĺňa. Sála z nej pozitívna energia a aj človek, ktorý fotenie nemá veľmi v obľube, sa pri nej rýchlo uvoľní 

Leine fotky sú hravé a farebné. 
Lea Gombitová, alebo Gombíková (preto Lea Button)  je cieľavedomá, no ako o sebe vraví, ale málo priebojná. Okrem fotografie ju baví aj hudba, tanec a cestovanie. Má mnoho myšlienok, plánov a snov. Doma sú štyria. Bruno, mama, tato a rozkošný pudlík, sučka Bibbi.


Naplno sa Lea venuje fotografovaniu 5 rokov, z toho 3 roky profesionálne. Fotiť sa naučila od kamaráta, keď na striedačku žila v Čechách a v Rakúsku. Veľmi sa jej zapáčilo, že sa  tam vnímajú fotografiu a samotné fotenie úplne inak. Je pre ľudí úplne normálne, že sa dávajú nafotiť profesionálnym fotografom, úplne bežne. Dokonca viac starší ľudia, ako tí mladší. Toto uchovávanie spomienok a zachytávanie životných momentov, ju uchvátilo a veľmi by to chcela priniesť aj tu, v podobe jej fotografií. 



Svoju prvú zrkadlovku dostala od svojho muža, ktorý ju vo fotení veľmi podporuje. Je jej technickou časťou fotenia, keďže Lea knihy a príručky nemá veľmi v obľube. On si všetko naštuduje a ona len fotí, upravuje a teší sa z nových ľudí a príbehov. Dobre si to zariadila, že? (smiech). 




Lea má rada najmä nedokonalé fotky, lebo sama sa považuje za nedokonalú fotografku.  Aj keď sa snaží o tú najlepšiu fotku, dokonalú kompozíciu, pózu, svetlo....vždy sa jej pri úprave fotiek páčia najmä tie prirodzené momentky plne citov, emócií a iskier v očiach. 




Táto skvelá fotografka na svojom webe neprezentuje len svoju prácu v podobe fotiek, prináša aj niečo zo svojho ja. Svoje myšlienky, nápady a postrehy, rada zhmotňuje aj  do svojich článkov. Práve vďaka nim, ju môžete spoznať viac. 


Elliott Erwitt (1928), majster v zachytení rozhodujúcich momentov, ktorého pouličné fotografie sú známe pre svoje hrejivé a jedinečné kúzlo, raz povedal:  " Celý zmysel fotenia je v tom, že nemusíte situáciu vysvetľovať slovami".  A o to sa snaží aj šikovná, večne usmiata fotografka, Lea. 

Leu nájdete:


Držíme palce. 

Ps: Naše levanduľové fotky budete vidieť už čoskoro. 

You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ