Malá dedinka, veľká radosť

utorok, mája 29, 2018

Ach, na toto sme čakali. Slnko, teplejšie počasie a menej vrstiev oblečenia, nás láka si užiť deň v prírode, hlavne mimo mesta. Tam, kde počuť bzučanie včiel a pradenie mačiek vyhrievajúcich sa na okne. Je sobota. Najlepší čas na výlet.  My sme sa spolu s detičkami vybrali do najčarovnejšej dedinky na svete, lebo príroda je ten najlepší kamoš pre deti a matky. Volá sa Fulianka a nachádza sa na východnom Slovensku, hneď za Kapušanami pri Prešove, smer Bardejov. 

Deti k šťastiu nepotrebujú moderné ihriská, lebo stromy a ploty sú tie najlepšie preliezačky. Nepotrebujú detské kútiky, lebo les ich svojou atmosférou a čerstvým vzduchom uchváti. Najkrajšie prechádzky sú tie, kde nám pod nohami šuštia listy a jarné púčiky šteklia tváričky.

Malý Teuško
Čas strávený s deťmi na čerstvom vzduchu, kedy sa im venuje sto precentná pozornosť je najvďačnejší. A nielen deti, ale aj maminky si užijú prekrásny deň v tichej dedinke, kde počuť čvirikanie vtáčikov a erdžanie koní.

Vždy, keď sa mama niekam vyberie s deťmi na celodenný výlet, musí myslieť sto krokov dopredu. Jedlo, pitie, veci na prezlečenie, vlhčené utierky, deka. Veď to poznáte.
Ale  viete čo je najlepšie na návšteve dediny, keď zabudnete pribaliť náhradné oblečenie? Že to vôbec nevadí, pretože vo Fulianke môžete kľudne spoznávať prírodu aj bez mokrého trička, oliatého džúsom.
Je to super výlet, ktorý si užijete na sto spôsobov.  Do Fulianky sa môžete dostať autom, autobusom, alebo vlakom. Ak si trúfate, kľudne aj bicyklom.  Dedina sa nachádza 11 km od mesta Prešov a očarí vás na prvý pohľad. 

Vo Fulianke sa nudiť nebudete. Deti a aj mamy, sa môžu povoziť na koňoch v jazdeckom klube. Pre tých odvážnejších je aj povolené sa ku koníkom priblížiť v ich výbehu. My sme v jedno ráno prekonali strach a stálo to za to!  Je to nádherný kontakt so živými zvieratkami, ktoré sa vďačne nechajú pohladkať a pomaškrtia si na jablkách, ktoré sme si priniesli. 
Úžasný príbeh zažijete aj vlakom z Fulianky do Bardejova, kde môžete navštíviť Bardejovské kúpele, v lete vonkajšie kúpalisko, alebo sa len nadýchate čerstvého vzduchu, či ochutnáte zdravé pramene a pomaškrtíte si na  najznámejších oplátkach na Slovensku.

Blízko Fulianky v dedine Kapušany sa môžete najesť a oddýchnuť si vo Farmer Area, ktoré má aj vonkajšie ihrisko pre deti a v komplexe si môžete zakúpiť aj produkty z ovčej farmy. Je tam aj možnosť ubytovania, ak by ste sa rozhodli predĺžiť si výlet.

2 ročný Guśko s dedom.
Priamo z dediny cez les, sa dostanete na Kapušiansky hrad. Je to úžasný úkryt pred páliacim slnkom. Väčšie deti si pobehajú a tie menšie to zvládnu v nosičoch. 
Fulianka ponúka veľa spôsobov na relax, vzdelávanie a zábavu. Veď aj malá dedinka môže byť baby friendly bez toho, aby to priamo ponúkala. Je len na nás, čo si z tejto širokej škály možností tohto malého, ale čarovného miesta zvolíme.



Prajeme šťastnú cestu a veľa rodinných zážitkov.

Fotky fotila Barby v roku 2015 a my neveríme, že boli naše deti takéto malé. Leluška ešte ani nebola :-)






You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ