Slnečné okuliare pre bábätká

nedeľa, augusta 06, 2017

Každá z nas, chce pre svoje dieťatko len to najlepšie. Preto sa častokrát zamýšľame nad rôznymi otázkami, ktoré sú na prvý pohľad banálne, no vo svojej hlbokej podstate dosť závažné. K takým, nepochybne patrí aj téma slnečné okuliare pre bábätká. Detský zrak nie je ani po narodení úplne vyvinutý. Formuje sa počas života. Dobre vieme, že zrak si treba chrániť a to hlavne pred slnečným žiarením. Preto je veľmi doležité už od narodenia aby oči boli chránené.

Je veľa spôsobov ako dieťatko chrániť. Napríklad v kočiari so stiahnutou strieškou, alebo klobúčikom, keď dieťatko nosíme na rukách. Áno, je to istá forma, ktorá pomáha pred priamym kontaktom s detským zrakom. Ale čo ak sme pri vode? Slniečko svoje lúče odráža a niekedy klobúčik jednoducho nestačí.


My sme si tentoraz "na paškál" zobrali slnečné okuliare od značky KI ET LA. Nedávno sme vám túto značku priblížili TU. Nie sú to okuliare len s tmavými sklami, ktoré sa hrajú na slnečné. Sú certifikované podľa európskych noriem EN ISO 12312-1:2013/A1:2015. Poskytujú 100% ochranu  (UVA, UVB, UVC filter). Ich materiál je nerozbitný, neobsahujú žiadne šrúby a sú recyklovateľné. Všetky tieto vlastnosti sú do detských rúčiek ako stvorené. Mamy sa nemusia báť, že dieťa ich hneď pri prvom kontakte zlomí. 


My sme testovali najmenšiu veľkosť DIABOLO (0-18 mesiacov). Naša Lela neakceptuje nič na hlavičke a tváričke. Preto testovačka bola náročná. No každé dieťa je iné. Niektoré bábätá si okuliare obľúbia a vôbec im nevadia. My máme problém aj s klobúčikom alebo čapicou, takže okuliare boli výzva. Kedže sme ich nemali poriadne na očiach, Lela ich podrobila testu pomocou detských rúk a pusy. Musíme sa priznať, že okuliare boli vystavené tažkým podmienkam. Testom prešli na výbornú. Svoj tvar si zachovali aj po vykrúcaní. Dokonca naše prvé zúbky sklo nepoškriabali ani niako inak nepoškodili. 



Ku okuliarkom je pribalená šmúrka, ktorá zabraňuje tomu, aby dieťatku z očí vypadli. Aj keď ich chcú dať dole, tak sa musia trošička potrápiť. Šmúročku maminy ocenia aj pri aktivitách, kde ich dieťatko jednoducho môže vytratiť z očiek. 

Hovorí sa, že deti sú zrkadlom svojich rodičov. Preto si aj dospeláci musia chrániť zrak a dieťa sa časom určite pridá. My sa na tento moment veľmi tešíme, pretože okuliarky nechránia naše poklady len pred silným slnkom, ale sú prospešné aj pri silnejšom teplom vánku. Oči sú tak chránené pred prípadným prievanom, na ktoré sú bábätká viac náchylné.

Preto okuliare silno odporúčame. Sú proste dokonalo stavané do detských rúčiek, nie len pre najmenších ale aj pre velkáčov.

Viac o Ki ET LA sa dočítate TU

Užívajte slniečko, chránte si nie len zrak ale aj pokožku. :)



You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ