Grécky denník naposledy

utorok, augusta 15, 2017


Je piatok. Zajtra letíme domov. Po 14. dňoch. Už by sa aj patrilo, nie? No kto udáva to, čo sa patrí a čo nie? Sedím na pláži, počúvam šum mora, zhlboka dýcham slaný vzduch, napchávam sa melónom a čítam Aňu Geislerovú a jej P.Sku. Nie som ešte na konci, ale s obrovskou istotou viem povedať, že som do nej! Zbožňujem ju. Je tak krásne veselo smutno- melancholicko šťastná. Ach, dojíma ma. A dokonca v knihe hneď na začiatku spomína aj dovolenku v "Řecku". Bola to náhoda. Keď som knihu kupovala, nevedela som o tom. Tak si teda sedím a čítam :

" Jsme na ostrově. Mají tu pláž z černých lávových kamenů. Jime chobotnice, lilky a sardinky a zbytkama krmíme ryby. Nenakupujeme suveníry, jen tu jsme"  

Presne tak to cítim aj ja. Že tu len sme, existujeme a to stačí. Rozdiel je len v tom, že jazdíme aj na výlety a niečo som si aj prikúpila do šatníka. Veď, každému jak je libo :-)

PS. Určite si Aňu kúpte. Pohladí vám dušu.
P.P.S. Ak mi ešte niekto povie, že táto kniha je depresívna, tak mu ňou dám po hlave (smiech) a do očí mu poviem, nech si začne užívať život a naučí sa precítiť každú minútu svojho bytia. 
P.P.P.S. Toto je posledný grécky, tučný denník. Čerpať z tohto obdobia ale budem celý rok. Takže nesľubujem, že Grécko už nespomeniem. Oddýchla som si. Bola to naša druhá naj rodinná dovolenka. Vek detí, 6 a 4 roky je ideál. Chlapci sa spolu prehrali celých 14 dní. Pred rokom to ešte takéto super nebolo. Každým rokom sa nám tá energia ktorú sme vložili do obdobia, keď sa narodil Jerguško, sto násobne vracia naspäť. Začiatky sú pri deťoch narodených do dvoch rokov po sebe náročné, no svetlo na konci tunela je tu. Hurá! :-)

Porto Katsiki beach.


You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ